30.4.2024

Senior lokátory

Lokátory pro seniory - Lokatech

Více informací

Vhodné především pro seniory nebo pro samostatně se pohybující osoby v místech s rizikem pádu.

Cena je konečná. Neplatíte žádné měsíční poplatky za asistenční služby v ceně několika tisíc korun ročně. Můžete si nastavit až 3 telefonní čísla pro příjem SMS a hovorů při aktivování alarmu na SOS tlačítku. Pro provoz stačí do zařízení vložit SIM kartu s kreditem nebo paušálem libovolného operátora.

GPS SOS přívěsek může být pro vaše blízké anděl strážný, který přivolá pomoc sám při detekci pádu nebo stisknutím SOS tlačítka.

Podržení SOS tlačítka přivolá pomoc zasláním SMS s SOS zprávou včetně aktuální polohy na přednastavená telefonní čísla a zároveň je začne postupně vytáčet, dokud nedojde ke spojení.

Pokud 3D senzor detekuje pád, přístroj sám automaticky přivolá pomoc stejně, jako v případě podržení SOS tlačítka. Včasné přivolání pomoci po pádu dokáže zachránit život.

 

Riziko pádu hrozí zvlášť při uklouznutí ve sprše. Vysoký stupeň voděodolnosti IPX6 umožňuje mít zařízení na sobě i ve sprše. 

 

Přístroj zároveň slouží jako jednoduchý mobilní telefon s hlasitým reproduktorem, na který je možné se dovolat nebo z něj zavolat na přednastavené číslo.

Při příchozím hovoru zařízení zavibruje, zazvoní a automaticky přijme hovor. Příchozí hovory mohou být povolené jen pro přednastavená čísla.

Lokátor samozřejmě umožňuje zjištění aktuální polohy i zaslání upozornění v případě, kdy se dostane do nebo mimo přednastavenou zónu. Kdykoli potřebujete, lokátor vám okamžitě sdělí svoji pozici.

Díky malým rozměrům a nízké hmotnosti je vhodný k celodennímu nošení na šňůrce na krku, na ruce v dokoupitelném náramku s pouzdrem nebo jen tak vložený do batohu, aktovky, či kapsy. Každý senior jistě ocení dlouhou výdrž baterie až 18 dní, připomínání nutnosti nabití, hlasitý reproduktor, jen 2 tlačítka a snadné nabíjení vložením do nabíjecího stojanu.

Hlavní vlastnosti:

  • přivolání pomoci SOS tlačítkem
  • přivolání pomoci při detekci pádu
  • okamžité zjištění polohy pomocí SMS
  • volitelné online sledování přes webovou/mobilní aplikaci
  • upozornění při překročení virtuálního plotu
  • obousměrná hlasová komunikace
  • hlasitý reproduktor
  • výdrž až 18 dní v provozu
  • voděodolnost IPX6
  • rozměry: 61 x 43 x 16 mm
  • hmotnost: 37 g

Obsah balení:

  • GPS lokátor
  • dokovací stanice na nabíjení lokátoru
  • USB nabíjecí kabel
  • USB adaptér do sítě
  • šňůrka na krk
  • český manuál

Jak GPS lokátor funguje

GPS SOS přívěsek je schopen zjišťovat svou polohu pomocí citlivého GPS modulu. Zjištěnou polohu vám může následně sdělit prostřednictvím SMS zprávy, či odeslat na server, kde můžete online sledovat nejen aktuální polohu, ale i kompletní historii pohybu.

Pro zjištění polohy pomocí SMS, zašlete do zařízení SMS a obratem obdržíte SMS s odkazem na aktuální polohu v Google Mapách.

Při online sledování v mobilní nebo webové aplikaci zařízení spotřebovává desítky MB mobilních dat měsíčně a je nutné hradit měsíční poplatek cca 70 Kč za přístup do aplikace. Online sledování není nutné používat. Nehradíte pak žádné poplatky za mobilní data a přístup do aplikace (Aplikace a webové rozhraní zajišťuje výrobce Lokatech).

Aby mohl lokátor komunikovat na dálku, je do něj nutné vložit SIM kartu s nabitým kreditem nebo paušálem (popř. s aktivovaným datovým tarifem, chcete-li využívat online sledování přes webový server či smartphone aplikaci). Volba SIM karty a mobilního operátora je zcela na vás. Používá se střední velikost SIM karty, tj. MicroSIM karta.

Citlivý GPS přijímač

Díky citlivému GPS přijímači je schopen lokátor spolehlivě určovat polohu s přesností na pár metrů. Zároveň je schopen aktualizovat svoji lokaci již pár vteřin po probuzení z úsporného režimu.

Výdrž až 18 dní

GPS lokátor je vybaven Li-Ion baterií o kapacitě 900mAh, díky které vydrží na jedno nabití až 18 dní. Čím častěji bude lokátor v pohybu, tím rychleji se baterie vybije. Při neustálém nošení počítejte s výdrží 2-5 dní.

Sledování přes mobilní aplikaci

Sledování pomocí mobilní aplikace je jednoduché a efektivní. Aplikace umožňuje zobrazit aktuální polohu, i historii pohybu ve zvoleném datu. Aplikace je kompatibilní se systémem Android i iOS.

SOS tlačítko

Pokud se nositel ztratí, nebo se dostane do potíží, stačí aby stiskl SOS tlačíko, čímž se okamžitě odešle SOS SMS zpráva obsahující přesnou lokaci, kde se právě nachází a zároveň se začnou postupně vytáčet přednastavená tel. čísla.

Nízká spotřeba díky otřesovému senzoru

Nezaznamená-li lokátor pohyb déle než 5 minut, automaticky přejde do úsporného režimu, ve kterém má spotřebu pouhých 2mA. Otřesový senzor zajistí, že se lokátor při pohybu opět probudí.

SMS upozornění při nízkém stavu baterie

O nízkém stavu baterie budete včas informováni prostřednictvím SMS zprávy.

Virtuální plot

Umožňuje nastavit povolené nebo naopak zakázané lokality, kde se lokátor smí / nesmí vyskytovat. Při vstupu či výstupu z nastavené zóny obdržíte SMS upozornění.

Detekce pádu

Pokud přístroj detekuje pád, odešle se SOS SMS zpráva obsahující přesnou lokaci, kde se právě nachází a zároveň se začnou postupně vytáčet přednastavená tel. čísla.

Oboustranná hlasová komunikace

Oboustranná hlasová  komunikace nahrazuje mobilní telefon. Na zařízení je možné se dovolat z libovolných nebo jen povolených tel. čísel. Ze zařízení je možné se dovolat na přednastavená tel. čísla.

Hlasitý reproduktor a automatické přijetí hovoru

Zařízení má hlasitý reproduktor a citlivý mikrofon. Dík tomu je komunikace bezproblémová i pro osoby se zhoršeným sluchem. 

Příchozí hovory jsou oznámovány zazvoněním a zavibrováním. Následně dojde k automatickému přijetí hovoru.